Wiyanna

Şarabın ilk bulunduğu yer Anadolu toprakları; ilk kez Hititler’in ürettiğine ve tükettiğine inanılıyor. Hatta Hitit uygarlığının Wiyanawanda isminde bir şarap kenti bile var. Bu yüzden Hititçe’de şarap anlamına gelen “wiyana” sözcüğü başka dillere kaynaklık ediyor ve hala kullanılan “wine”, “vin”, “vino” kelimelerinin atası olarak kabul ediliyor.

Vita Naturalis’in zemin katında 750 şişe kapasiteli bir mahzen inşa ettik. Gerçek şarapseverler için tasarladığımız bu mekân, sadece şarap tadımı ve seçimi için kullanılıyor. Ses ve ışık unsurlarında dengenin bozulmasının şarabın kalitesini olumsuz etkilemesi nedeniyle, mahzende yemek servisi yapmıyoruz.

Nem oranının özel bir sistemle %30 - %50 arasında tutulduğu mahzenimizin sıcaklığı 16 derece muhafaza ediliyor. Geçmişte şarap yapımında kullanılan fıçılar ve aydınlatmanın kokusuz gaz lambaları ile sağlanması ise şarap mahzeni ruhunu tam olarak yaşamayı sağlıyor.

 Wiyanna şarap listesi / Servis saatleri; 12:00 - 02:00 + (son misafir ayrılmak istediği saate kadar)